Menu Sluiten

Zoete Aardappel Taart uit Reunion

Zoete Aardappel Cake uit Reunion

De zoete aardappel is een traditioneel product, die vaak wordt gebruikt in de Afrikaanse keuken, maar altijd als groente. In dit recept doe ik het anders door zijn zoete kant te gebruiken voor een dessert: Zoete Aardappel Taart uit Reunion. Het smaakt ook heerlijk met een bolletje ijs!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

  • 300 g zoete aardappelen
  • 200 g amandelpoeder
  • 50 g pecannoten
  • 4 eieren
  • 60 g tarwebloem
  • 150 g suiker
  • 1 zakje droge gist
  • 2 g vanillepoeder
  • 5 g combavaschil
  • sap van een citroen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • boter

Instructies:

  1. Schil en rasp de zoete aardappelen.
  2. Stamp de pecannoten fijn.
  3. Splits de eieren. Bewaar het eiwit voor later.
  4. Meng de suiker en het eigeel tot een schuimende vloeistof.
  5. Voeg de combavaschil en vanillepoeder toe.
  6. Voeg de bloem, de gist, de amandelpoeder, de kaneelpoeder, de pecannoten, en de zoete aardappelen. Als laatste voeg je de citroensap toe. Goed roeren. Bewaar voor later.
  7. Klop het eiwit in een keukenmachine tot sneeuw en voeg het voorzichtig toe aan het mengsel. Warm de oven voor tot 180 graden.
  8. De quichevorm invetten. Giet het mengsel in de quichevorm en leg er een paar pecannoten op.
  9. Laat de taart 20 minuten bakken in de oven.
  10. Check of de taart gaar is door met een mes in het midden van de cake te prikken. Als het mes er weer schoon uitkomt, dan is je cake klaar!
  11. Eet smakelijk!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Zoete Aardappel Cake uit Reunion eens muziek uit Reunion! Bijvoorbeeld: Karen & Son’J met het album Nou Va Aimer.

Geplaatst inItal Food, Reunion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *