Zalm Filets met Bruine Rijst uit Reunion

Zalm Filets met Bruine Rijst

Zalm Filets met Bruine Rijst uit Reunion is een ital gerecht dat makkelijk te maken is, het is lekker en ook nog heel gezond.

Mit’ten shiro komt niet uit Reunion, maar ik vind dat zijn nootachtige smaak echt goed bij dit gerecht past.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Voorwarm de oven op 160 graden.
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de bloemkool in stukjes en laat ze 3 minuten koken. Giet af.
  4. Doe de bloemkoolstukjes in een ovenschaal. Schil en snijd de knoflook en plaats het bovenop de bloemkool. Doe een klein beetje olijfolie erop.
  5. Voeg de mit’ten shiro poeder en gemalen voatsiperifery peper (met een pepermolen) toe. Doe de kokosolie erop. Goed mengen.
  6. Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 15 minuten.
  7. Bak de zalmfilets met olijfolie op gemiddeld vuur totdat de zalm filets gaar zijn.
  8. Haal de ovenschaal uit de oven, roer het bloemkoolmengsel goed en meng met de rijst.
  9. Serveer het rijst/bloemkoolmengsel naast de zalmfilets op borden.
  10. Doe er een beetje verse koriander op. Eet smakelijk !

Muzieksuggestie:

Probeer bij deze Zalm Filets met Bruine Rijst uit Reunion eens muziek uit dat land ! Bijvoorbeeld: Pix’L met het album Nouveau Depart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *