Yovo Doko uit Benin

Yovo Doko

Yovo Doko zijn bloembeignets uit Benin. Ze worden gegeten als tussendoortje.

Je zou ze Afrikaanse oliebollen kunnen noemen. Er hoeft geen poedersuiker op, want ze zijn al heerlijk gekruid dankzij de nootmuskaat en vanillepoeder!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 550 gram tarwebloem
  • 1 g bourbon vanillepoeder
  • 1 zakje droge gist
  • 1 snufje geraspte nootmuskaat
  • 1 snufje zeezout
  • 150 à 200 gram kristalsuiker
  • halve liter water
  • frituurolie

Instructies:

  1. Meng de bloem met de suiker en gist.
  2. Voeg zout, nootmuskaat, vanillepoeder en water toe. Bewerk het deeg met je vingers en laat het 5 minuten op kamertemperatuur rusten.
  3. Verwarm de olie in een (frituur)pan. Vorm in de tussentijd ronde bollen van de deeg.
  4. Plaats de bollen in de warme frituurolie en bak ze tijdens 5 à 10 minuten, afhankelijk van hoe groot ze zijn.
  5. Laat 5 minuten afkoelen op keukenpapier en eet smakelijk !

Muzieksuggestie:

Probeer bij Cassavebeignets uit Benin eens muziek uit dit land ! Bijvoorbeeld: Africando feat. Gnonnas Pedro met het album Baloba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *