Vette Rijst met Gedroogde Okra uit Ivoorkust

Vette rijst met gedroogde okras

In dit recept van vette rijst uit Ivoorkust gebruiken we gedroogde okrapoeder. Een ander woord voor okra is gombo. Okra’s komen oorspronkelijk uit de Nijlregio. Tegenwoordig wordt de okra in bijna alle tropische en subtropische gebieden verbouwd. De onrijpe vruchten van de okraplant worden gegeten als groente. Je kan deze bijzondere groente met een delicate smaak op verschillende manieren bereiden. Als je het in een saus verwerkt zoals in dit recept, wordt de saus wat kleverig. Okra is een goede bron van vitamine A, B, C en E, ijzer, kalk, en vezels.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Was de rijst en laat het in een zeef goed uitlekken.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg het vlees toe met een beetje zout.
  3. Doe de gesneden uien, knoflook en tomaten bij het vlees en laat 10 minuten sudderen.
  4. Schil en snijd de wortels in schijfjes en voeg ze toe aan de pan. Goed roeren zodat de groenten de vleesnat goed opnemen.
  5. Doe het vuur omlaag en bak de groenten 10 minuten.
  6. Voeg de gemalen garnalen, de gesneden peterselie, de verse peper, de laurierblaadjes, de kororima, de gedroogde okrapoeder en de rijst toe.
  7. Breng het vuur omhoog en roer stevig gedurende een minuut en voeg de hoeveelheid water toe die nodig is om de rijst te koken.
  8. Doe het vuur weer omlaag als het water gaat koken en laat de rijst normaal koken.
  9. Laat de Afrikaanse aubergines uitlekken en voeg ze samen met de blanke rozijnen toe aan de pan. Verwarm gedurende 3 minuten.
  10. Serveer de rijst in een mooie schotel die net diep genoeg is om zijn warmte te behouden.

Eet smakelijk!

Muzieksuggestie:

Probeer bij dit recept van vette rijst uit Ivoorkust eens muziek uit dat land! Bijvoorbeeld: Petit Denis met het album Floco 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *