Menu Sluiten

Vanille-Eend met Zilvervliesrijst uit Reunion

Hieronder vind je het recept voor Vanille-Eend met Zilvervliesrijst uit Reunion. Op Reunion is de beste kwaliteit bourbon vanille ter wereld beschikbaar. Geen wonder dat men op Reunion veel kookt met vanille. Een klassiek gerecht dat in veel restaurants wordt geserveerd is eend met vanille. De combinatie van kruidnagels, gember en nootmuskaat in dit recept samen met de zoete vanille is onvergetelijk!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 400 gram eendeborstfilet
  • 2 g bourbon vanillepoeder
  • 2 g voatsiperifery peper
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 20g gember
  • 4 el olie
  • 1 tl kurkuma
  • 1 snufje geraspte nootmuskaat
  • 2 el honing
  • zilvervliesrijst of andere volkoren rijstmix voor 4 personen
  • zout

Instructies:

  1. Snijd de eend in plakjes.
  2. Pers de kruidnagel en de voatsiperifery peper.
  3. Schil en snijd de uien, de knoflook en de gember.
  4. Verwarm olie in een pan en doe de gesneden stukjes eend erin met de uien er bovenop.
  5. Pers de stukjes gember boven de pan.
  6. Laat even kort bakken.
  7. Voeg de vanillepoeder, kurkuma, nootmuskaat, knoflook, zout, de geperste kruidnagel/voatsiperifery peper mix en de honing toe.
  8. Doe daar 200 ml water bij en laat 30 minuten koken op gemiddeld vuur totdat het water verdampt is.
  9. Kook in een andere pan de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. Doe de eend en de saus op een bord naast de rijst en doe nog een snufje vanillepoeder op het gerecht.

Eet smakelijk!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Vanille-Eend met Zilvervliesrijst uit Reunion eens muziek uit Reunion! Bijvoorbeeld: Ousanousava met het album Tous Les Enfants.

Voatsiperifery peper
Geplaatst inReunion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *