Menu Sluiten

Thiebouyap uit Senegal

Thiebouyap uit Senegal

Thiebouyap uit Senegal is een gerecht met gebroken rijst, kip en groente. Je kan allerlei soorten groente gebruiken in je Thiebouyap, bijvoorbeeld cassave, pompoen of okras. Niets is verplicht! Er is ook een variant van dit gerecht met vis. Dat heet Thieboudienne.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Verwarm de olie in een grote pan, bak daarin 1 gesneden ui gedurende een minuut.
  2. Voeg 1 teentje knoflook toe en roer gedurende 5 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree toe. Laat dit mengsel 5 minuten sudderen onder af en toe roeren.
  4. Plaats de kip in de pan en voeg 1 liter water, de hibiscusblaadjes en de garnalenpoeder toe.
  5. Snijd alle groenten in stukken en voeg ze toe in de pan.
  6. Voeg het bouillonblokje toe met wat zout, de selim pepertjes en de tamarinde puree.
  7. Laat alles op laag vuur rustig gaar worden gedurende minstens 45 minuten.
  8. Hak de tweede ui en 2 teentjes knoflook fijn in een blender en bewaar dit mengsel.
  9. Was de rijst.
  10. Haal met een schuimspaan voorzichtig de kip en alle groenten uit de pan zodat je alleen een soort bouillon overhoudt. Houd de kip en de groente warm.
  11. Voeg de gewassen rijst toe aan de bouillon. Boven de rijst moet niet meer dan 1 à 1,5 cm bouillon zijn om te voorkomen dat de rijst te gaar/pappig wordt. Als er teveel bouillon is, haal dan met een pollepel wat vloeistof uit de pan.
  12. Laat de rijst op laag vuur gedurende 20 minuten koken. Als het goed is heeft de rijst dan alle bouillon opgenomen.

Plaats de rijst, de kip en de groenten op een mooie schotel en eet smakelijk !

Thiebouyap uit Senegal geserveerd op een bord
Thiebouyap uit Senegal geserveerd

Muzieksuggestie:

Probeer bij Thiebouyap uit Senegal eens muziek uit Senegal! Bijvoorbeeld: Cheikh Lo met het album Balbalou.

Geplaatst inSenegal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *