Menu Sluiten

Soupi Kanja uit Senegal en Gambia

Soupi Kanja uit Senegal en Gambia

Soupi Kanja wordt in veel verschillende landen gegeten, zoals Senegal, Mali of Guinea. In Benin of Togo eet men het ook, maar wordt het gerecht Fetri Dessi genoemd. In Afrika worden gerechten vaak “soep” genoemd, maar het is geen soep als in de Nederlandse betekenis van soep. Het is meer een gerecht met een dunne saus die je met een bijgerecht eet zoals fufu of rijst. Soumbara, dat in dit recept wordt gebruikt als smaakmaker, is een specerij van West-Afrika. Het wordt gemaakt uit zaden van de Néré, een boom die groeit in de Sahel. De zaden zijn rijk aan vetzuren, proteïnen en koolhydraten.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Bak de zeebaars in een oven op 180 graden totdat deze gaar is.
  2. Snijd de uien in kleine blokjes. Bewaar voor later.
  3. Verwijder de topjes van de okras. De rest van de okras snijd je in heel kleine stukjes. Bewaar voor later.
  4. Verwarm een beetje olie in een grote pan en bak de ui zachtjes aan. Voeg een beetje zout toe.
  5. Voeg de gesneden okras, de gedroogde meerval, soumbara en 300 ml water toe.
  6. Haal de zeebaars uit de oven, en doe hem ook in de pan.
  7. Voeg de zomi en het birds eye pepertje toe en laat 20 minuten op laag vuur koken.

Serveer de saus met witte rijst of met fufu.

Muzieksuggestie:

Probeer bij Soupi Kanja eens muziek uit Gambia! Bijvoorbeeld: Sona Jobarteh met het album Fasiya.

Geplaatst inSenegal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *