Menu Sluiten

Romazava Ananambo uit Madagascar

Romazava Ananambo uit Madagascar

In dit traditionele recept “Romazava Ananambo uit Madagascar” wordt Bredes Moringa gebruikt. Dit zijn de blaadjes van Moringa. Moringa is een boom die in de (sub)tropen groeit. Hij staat ook wel bekend als de ‘wonderboom’ vanwege de hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen van de bladeren en vruchten van de boom. De bladeren van de Moringa zijn rijk aan essentiële vitaminen, mineralen, eiwitten, aminozuren, anti-oxidanten en voedingsvezels.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Kook het vlees in een pan met de gesneden uien, de gesneden tomaat en een snufje zout in 750 ml water gedurende 20 a 30 minuten.
  3. Pel de knoflook en schil de verse gember.
  4. Stamp de birds eye pepers, gember en knoflook in een vijzel en voeg het mengsel toe aan de pan met vlees.
  5. Laat de moringablaadjes uitlekken en voeg ze toe aan het vlees.
  6. Laat alles koken totdat het water verdampt is.
  7. Kook intussen de rijst gaar.
  8. Voeg aan het eind optioneel een eetlepel pindakaas toe.
  9. Serveer het gerecht met de rijst en maal witte Madagascar peper boven de saus.

Eet smakelijk of “Mazotoa Homana” in de taal van Madagascar!

Muzieksuggestie

Probeer bij Romazava Ananambo uit Madagascar eens muziek uit Madagascar! Bijvoorbeeld: Razia met het album Akory.

Posted in Madagascar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *