Menu Sluiten

Rhum Arrange uit Mauritius

Rhum arrangé uit Mauritius

Rhum arrangé uit Mauritius, is rum (het liefst van suikerriet gemaakt) die “verbeterd” wordt met allerlei kruiden en gedroogd fruit. Na een aantal maanden intrekken, neemt de rum de smaak van de kruiden en vruchten op en krijg je een uniek drankje. Op de eilanden in het Oosten van Afrika, zoals Mauritius en Reunion wordt dit veel gedaan. Elke familie heeft zijn eigen favoriete recepten! In het recept hieronder gebruiken we gedroogde lychees en vanillepoeder. Je kan ook rhum arrangé maken met onze sachets met ingrediënten zoals combava of gember en citroen. Of gebruik je eigen fantasie! Onthoud dat gedroogde vruchten veel meer smaak afgeven dan verse.

Wij adviseren rum te gebruiken van maximaal 40% alcohol. Bij rum van een hoger alcoholpercentage komt de smaak van de kruiden en/of vruchten niet goed naar voren.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Instructies:

  1. Giet de rum in een grotere fles, zoals een weckfles van een liter.
  2. Voeg circa 10 gedroogde lychees toe.
  3. Doe een halve theelepel vanillepoeder in de rum.
  4. Optioneel: voeg wat citroengras toe voor een frisse smaak of honing als je meer van zoet houdt.
  5. Roer alles goed door elkaar of schud voorzichtig.
  6. En nu het lastigste.. 🙂 Laat de rum minimaal 3 maanden marineren en open de fles voor die tijd niet! Hoe langer hoe beter. Schud de fles wel regelmatig (eens per week).

Geniet, maar drink met mate!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Rhum arrangé uit Mauritius eens muziek uit Mauritius! Bijvoorbeeld: Denis Azor met het album Music from Mauritius.

Geplaatst inMauritius

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *