Menu Sluiten

Pepesoep uit Kameroen

Pepesoep uit Kameroen

Deze Pepesoep uit Kameroen wordt gemaakt met pepper soup mix. Dat is een kruidenmix met onder andere wilde munt, venkelzaad, tamarinde peulen, koriander, gember en kruidnagel. Ook gebruiken we in dit recept witte penja peper. Dat is een bijzondere pepersoort uit een vulkanisch gebied in Kameroen. In Afrika worden gerechten vaak “soep” genoemd, maar het is geen soep als in de Nederlandse betekenis van soep. Het is meer een gerecht met een dunne saus die je met een bijgerecht eet zoals attieke of rijst.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Breng 1 liter water aan de kook met wat zout.
  2. Snijd alle groenten fijn (aubergines, tomaten en okras), en hak de ui in stukjes. De rode peper snijd je niet.
  3. Doe de stukjes vis, rode peper, ui en alle groenten in het water en laat 15 minuten op gemiddeld vuur koken.
  4. Voeg de garnalenpoeder en pepper soup mix toe en laat nog 15 minuten koken.
  5. Breng op smaak met zout en penja peper. Verwijder eventueel de rode peper.
  6. Om de attieke de bereiden, volg de instructies op de verpakking (is eenvoudig).
  7. Serveer warm en eet smakelijk!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Pepesoep uit Kameroen eens muziek uit Kameroen! Bijvoorbeeld: Manu Dibango met het album Aloko Party.

Geplaatst inKameroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *