Menu Sluiten

Palavasaus uit Ghana

Palavasaus uit Ghana

Hieronder vind je het recept voor Palavasaus uit Ghana. Palaver is een Portuguees woord dat “gewauwel” betekent. In West Afrika hoor je het steeds meer als “palava”. Palavasaus kan vertaald worden als “probleemsaus”. Het is een saus die wordt gemaakt met een combinatie van vlees, vis, bladgroente en egusizaden. Deze “probleemsaus” smaakt heerlijk!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Was de bitter leaves in koud water, spoel meerdere keren en laat het daarna nog 3 uur in water weken.
  2. Week de gedroogde vis gedurende een uur in water. Laat uitlekken.
  3. Laat de bitter leaves uitlekken en snijd ze in stukken.
  4. Verwarm de zomi in een pan en bak daarin de ui en knoflook totdat ze licht gekleurd zijn.
  5. Voeg de gestampte birds eye chilipeper, gember en tomaten toe.
  6. Voeg het vlees toe en bak gedurende 15 minuten op medium vuur. Roer regelmatig, maar niet continu.
  7. Voeg de bitter leaves en vis toe.
  8. Doe de egusi, garnalenpoeder en zout naar smaak in de pan.
  9. Optioneel: snijd de okras in schijfjes en voeg ze toe.
  10. Doe een deksel op de pan en laat zachtjes sudderen gedurende 15 minuten. Roer regelmatig.
  11. Kook ondertussen de geschilde yam of bakbananen in water met een beetje zout tot ze zacht zijn.
  12. Als de saus is ingedikt kan je deze in een mooie schaal scheppen.
  13. Giet de yam of bakbananen af en leg ze op of naast de saus.
  14. Optioneel: schil de avocado en snijd in 4 stukken. Leg ook op of naast de saus.
Ui, knoflook en zomi

Muzieksuggestie:

Probeer bij Palavasaus uit Ghana eens muziek uit Ghana! Bijvoorbeeld: King Ayisoba met het album Africa.

Geplaatst inGhana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *