Menu Sluiten

Over ons

Lekker Afrika is een webwinkel die Afrikaanse voedingsmiddelen verkoopt.

Welk product dan ook we verkopen (van gemalen garnalen tot zeldzame rode pepperkorrels), we proberen de beste kwaliteit aan te bieden door onze gehele assortiment!

We geloven dat onze passie voor Afrikaanse producten deze uitdaging waard is!

Afrikaanse keuken

Hier in Nederland zijn maaltijden traditioneel gezien een combinatie van vlees, groente en aardappelen naast elkaar op een bord geserveerd. In Afrikaanse gerechten wordt vaak alles door elkaar gemengd zoals een stoofpot of saus die je kan eten met een soort deegballen (fufu) die je in de saus kan dopen. Van veel gerechten hebben we recepten gepubliceerd.

Alhoewel de gerechten vaak vlees of vis bevatten en tomaten, ui en knoflook, zijn het juist de in Europa onbekende ingrediënten die de gerechten zo speciaal maken. Bekijk bijvoorbeeld eens de beschrijving van Bredes Mafana in onze webshop. Ook vind je daar een selectie van bijzondere pepers en specerijen. Kortom, alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan!

Muziek

Als ik met mijn familie eet, dan luisteren we tijdens de maaltijd altijd muziek afkomstig van hetzelfde land als van het gerecht dat we eten. Zo is het altijd de juiste sfeer ! Ik wil je dezelfde ervaring bieden en daarom hebben we bij elk recept op onze website een suggestie gedaan voor een artiest en album om bij de maaltijd te luisteren.

Goede doel

Op Lekker Afrika, behalve dat we bijzondere producten en lekker gerechten aanbieden, proberen we ook Afrika te helpen… We zullen 5% van onze netto jaarlijkse winst doneren aan de school “La Bergerie de Dieu” in Abomey-Calavi, Benin (West-Afrika) om deze schoolkinderen een kans op een beter leven te geven.

Elk gekocht product op onze webshop helpt om toegang te geven tot onderwijs aan een kind daar. Ondanks dat de openbare school gratis is in Benin, redden sommige ouders het niet om schoolbenodigdheden te kopen voor hun kinderen. Als gevolg daarvan kunnen kinderen niet in goede condities studeren.

De financiële steun van Lekker Afrika stelt de school in staat om kinderen in nood te voorzien van een volledige schoolkit inclusief een pen, een potlood, een gum, een puntenslijper, een liniaal, een leisteen, en krijtjes.

Delen

Ga naar onze Facebook pagina Lekker Afrika Ik zou het leuk vinden als er zoveel mogelijk Afrikaanse landen vertegenwoordigd zijn in de recepten op onze site. Je kan ons helpen dit voor elkaar te krijgen door met ons je recepten te delen. Dat mogen uiteraard ook recepten zijn van landen waar we al recepten van hebben geplaatst. Je kan dit doen op de pagina Contact, of via onze Facebook pagina. Uiteraard zullen we je naam op de site vermelden als je dat leuk vindt.

Ik hoop dat de Facebook pagina van Lekker Afrika een plek wordt waar mensen hun cultuur en kookkunst willen delen.

 

Het Team van Lekker Afrika