Menu Sluiten

Moambe uit Congo

Moambe uit Congo

Dit recept: Moambe uit Congo combineert onder andere kip, saka saka en palmnotensaus. Saka saka wordt ook wel Afrikaanse spinazie genoemd. Het zijn bladeren van de cassaveplant. Palmnotensaus is de pulp van de vrucht van de oliepalm. De vruchten worden gesorteerd, gewassen en ontpit en vervolgens geperst om deze palmnotensaus te verkrijgen

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Doe de palmnotensaus in een grote pan. Voeg een halve liter water toe en roer zachtjes.
  2. Doe de zomi, zout, witte penja peper, kruidnagels, ui en het birds eye pepertje in de pan met palmnotensaus.
  3. Voeg voorzichtig de kipkluifjes toe.
  4. Laat 30 minuten zachtjes koken en roer regelmatig.
  5. Laat de saka saka uitlekken en voeg het toe aan de pan.
  6. Kook ondertussen de rijst.
  7. Kook de bakbananen 5 minuten in kokend water.
  8. Snijd de mango in kleine stukjes.
  9. Doe de pindakaas en de stukjes mango bij de saus en kook nog 5 minuten op laag vuur.
  10. Serveer op een mooi bord en eet smakelijk !

Tip: Draag een schort bij het koken. Vlekken van de palmnotensaus zijn moeilijk te verwijderen!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Moambe uit Congo eens muziek uit Congo! Bijvoorbeeld: Pamelo Mounk’a met het album Les merveilles du passé.

Geplaatst inCongo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *