Menu Sluiten

Mamiwata Salade uit Benin

Deze bijzondere salade: Mamiwata Salade uit Benin wordt gemaakt met onder andere bakkeljauw: gezouten en gedroogde kabeljauw. Bakkeljauw is in de meeste supermarkten met een “exotische” afdeling wel te vinden. “Mamiwata” is bekend in West Afrika als de godin van de zee en de mooiste vrouw. Het is ook de naam van de bakkeljauw, daarom heet dit gerecht zo!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Ontzout de bakkeljauw door de vis 5 minuten in water te koken. Snijd daarna de vis in kleine stukken en bewaar voor later.
  2. Schil en snijd de avocado’s in stukken van 1 cm.
  3. Pers de limoen. Sprenkel het sap van een halve limoen op de avocadostukken om te voorkomen dat ze bruin worden. Bewaar voor later.
  4. Was de tomaat en de komkommer. Snijd ze in kleine stukken.
  5. Maal de penja peper en de birds eye pepers fijn in een vijzel.
  6. Meng alle ingrediënten in een saladeschaal en sprenkel de rest van het limoensap erover.
  7. Eet smakelijk !

Muzieksuggestie:

Probeer bij Mamiwata Salade uit Benin gerecht eens muziek uit Benin! Bijvoorbeeld: Pépé Oléka met het album Tchité.

Geplaatst inBenin, Ital Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *