Menu Sluiten

Lam Tajine met Kweeperen uit Marokko

Lam Tajine met Kweeperen uit Marokko

In dit recept voor Lam Tajine met Kweeperen uit Marokko gebruiken we kweeperen. De kweepeer is een harde groen gele tot gele vrucht. Het vruchtvlees is wit tot geel gekleurd. De kweepeer smaakt van nature zuur en is zonder bereiding niet eetbaar. De vrucht combineert heerlijk met de kruiden in deze tajine.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 1 kg gesneden lamsschouder zonder bot
  • 2 kweeperen
  • 2 uien
  • een paar saffraandraadjes
  • 10 g verse gember
  • 1 groot stuk kaneelstok
  • 1 el kaneelpoeder
  • 3 el honing
  • 1 el basterdsuiker
  • 2 el olijfolie
  • 50 g boter
  • zout
  • couscous (voor 4 personen)

Instructies:

  1. Schil en snijd de uien en bak ze glazig in een grote pan met wat olie.
  2. Plaats het vlees op de uien en voeg de saffraan, kaneelstok en boter toe.
  3. Laat 5 minuten bakken en roer vaak.
  4. Schil, snijd en pers de gember. Voeg deze toe aan het vlees.
  5. Voeg water toe tot de hoogte van het vlees. Doe er zout bij en breng aan de kook.
  6. Als het kookt, doe dan het vuur omlaag, plaats een deksel op de pan en laat 30 minuten op het vuur. Roer af en toe en voeg water toe als dat nodig is.
  7. Als het bijna gaar is doe je de kaneelpoeder en de basterdsuiker in de pan.
  8. Schil en snijd iedere kweepeer in 4 stukjes. Haal het hart en de zaadjes weg.
  9. Plaats de kweeperen in de saus, voeg de honing toe en laat nog 10 minuten koken totdat de vruchten gaar zijn.
  10. Maak de couscous klaar volgens de instructies op de verpakking. Serveer de saus met de couscous.

Eet smakelijk!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Lam Tajine met Kweeperen uit Marokko eens muziek uit Marokko! Bijvoorbeeld: Nass El Ghiwane met het album Ah Ya Ouine.

Geplaatst inMarokko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *