Konkoe Toure Gbeli uit Guinee

Konkoe Toure Gbeli

Dit sausgerecht Konkoe Toure Gbeli eet je normaalgesproken heel pittig, maar je kan het zo pittig maken als je wilt door meer of minder peper te gebruiken.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Week de gerookte meervalstukken in lauw water tijdens 6 uren.
  2. Kook de meervalstukken in water gedurende 20 minuten. Gooi daarna het water weg.
  3. Schil en snijd in de tussentijd  de uien en knoflook in kleine stukjes en doe ze in een blender.
  4. Optioneel: Doe de halve gele peper (zonder de pitjes) in de blender.
  5. Voeg de gepeelde tomaten toe en een verkruimeld garnalenblokje. Hak alles tot een puree.
  6. Doe het mengsel in een kookpan, samen met de meerval en laat koken.
  7. In de tussentijd kan je de groenten voorbereiden. Schil en snijd de aardappelen in 4 stukken. Spoel de Afrikaanse aubergines af.
    Snijd het topje en de onderkant van de 12 verse okras. Snijd 2 van de okras in stukjes.
  8. Kook de rijst. Kook de 2 gesneden okras 5 minuten in water, giet af en meng ze daarna door de gekookte rijst.
  9. Voeg alle groenten toe in de kookpan met de tomatensaus en plaats de deksel erop. Zet het vuur laag.
  10. Laat nog 15 minuten koken. Als de aardappelen gaar zijn, voeg je de zomi en zout toe.
  11. Laat alles nog enkele minuutjes koken, Je gerecht is klaar !

Muzieksuggestie:

Probeer bij Konkoe Toure Gbeli uit Guinee eens muziek uit dat land ! Bijvoorbeeld: Sekouba Bambino met het album Sinikan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *