Menu Sluiten

Kokosrijst uit Madagascar

Kokosrijst uit Madagascar

Door rijst te koken in kokosmelk maak je dit heerlijke bijgerecht: Kokosrijst uit Madagascar. Om het ook een feestelijk uiterlijk te geven kan je er wat geroosterde kokossnippers op leggen. Mijn dochter is dol op deze kokosrijst!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 600 g witte rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • water

Instructies:

  1. Was de rijst een paar keer. Doe de gewassen rijst in de kom van je rijstkoker.
  2. Giet de kokosmelk in de kom met eventueel een beetje water (boven de rijst moet ongeveer 2 cm melk zijn).
  3. Zet de rijstkoker aan.
  4. Als de rijstkoker aangeeft dat de rijst klaar is, controleer dan of de rijst gaar is door een korrel tussen je vingers te pakken. De korrel moet nog stevig zijn.

Muzieksuggestie

Probeer bij Kokosrijst uit Madagascar eens muziek uit Madagascar! Bijvoorbeeld: Regis Gizavo met het album Samy Olombelo.

Posted in Ital Food, Madagascar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *