Menu Sluiten

Kokosflan uit Reunion

Kokosflan uit Reunion

Kokosflan uit Reunion: een heerlijk toetje met kokos en bourbon vanille. Een flan is een soort pudding waarbij op de bodem van de vorm een laagje karamel wordt gedaan. Je moet de pudding au bain marie bereiden. Nadat de flan is afgekoeld kan je deze omdraaien op een bord zodat de karamelsaus op de bovenkant zit.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

  • 200 g geraspte kokosnoot
  • halve tl bourbon vanillepoeder
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 375 ml kokosmelk
  • 5 eieren
  • 4 el vloeibare karamel, zelfgemaakt of kant en klaar

Instructies:

  1. Laat de kokosmelk samen met de vanillepoeder koken. Voeg net zoveel gezoete gecondenseerde melk toe als je lekker vindt. Goed roeren en proeven hoe zoet het is.
  2. Laat 10 minuten op zacht vuur koken onder af en toe roeren.
  3. Klop de eieren en voeg de geraspte kokosnoot toe.
  4. Doe het melkmengsel voorzichtig bij de eieren en klop weer.
  5. Doe de karamel op de bodem van een cakevorm.
  6. Voeg het melk/eimengsel toe en laat 1 uur au bain marie bakken in een voorverwarmde oven op 150 graden.
  7. Laat de flan goed afkoelen: eerst een uur op kamertemperatuur en dan nog minstens 2 uur in de koelkast.
  8. Voorzichtig omdraaien op een groot bord en serveren.

Eet smakelijk!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Kokosflan uit Reunion eens muziek uit Reunion! Bijvoorbeeld: TelKel met het album TelKel.

Geplaatst inReunion

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *