Kokosbollen met Voatsiperifery Peper uit Madagascar

Kokosballen met voatsiperifery peper

In dit recept Kokosbollen met Voatsiperifery Peper combineer ik zoet met peper. Het resultaat zijn overheerlijke, peperige kokosbollen. De pepersmaak is heel subtiel, de kokosbollen zijn helemaal niet pittig. Zelfs onze dochter van 6, die niet van pittig houdt, is dol op deze kokosbollen!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Doe de geraspte kokos en de suiker in een kom en meng goed.
  2. Doe de eiwitten in een andere kom en klop totdat ze licht mousserend zijn.
  3. Giet de eiwitmousse in de kom met de kokos en suiker en roer goed totdat het een homogeen mengsel wordt.
  4. Haal het rooster uit de oven en verwarm je oven voor op 170 graden.
  5. Maal met een pepermolen de Voatsiperifery peper over het mengsel en roer nog een keer.

    kokosbollen met voatsiperifery peper
    De gemalen peper op het kokosmengsel
  6. Vorm bollen met een ijsschep of gewoon met je handen en leg ze op bakpapier op het rooster.

    kokosbollen met voatsiperifery peper
    Kokosballen met peper op bakpapier
  7. Plaats het rooster in het midden van de oven en bak de bollen in 20 minuten of totdat ze lichtbruin zijn.
  8. Laat ze minimaal 30 minuten afkoelen.

Muzieksuggestie:

Probeer bij deze koekjes eens muziek uit Madagascar! Bijvoorbeeld: Dama & D’Gary met het album The Long Way Home..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *