Menu Sluiten

Kip Yassa uit Senegal

Kip Yassa uit Senegal

Kip Yassa uit Senegal is een van de bekendste gerechten uit Senegal en zelfs een klassieker te noemen. De kracht van dit gerecht zit in het feit dat het een originele smaak heeft en eenvoudig te bereiden is, omdat de hoofdingrediënten (kip, citroen, ui) vrijwel overal in de wereld makkelijk te verkrijgen zijn. Door de kip te marineren in citroensap, neemt het de frisse smaak op en wordt het vlees ook al voorgegaard en mals. Je kan de kip ook al een dag vantevoren in de citroensap marineren. Dat komt de smaak zeker ten goede! Maar voeg de uien pas op het laatste moment toe, anders worden ze te snel gaar door het citroensap.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Marineer de kip gedurende minstens 2 uur in een grote kom met het sap van de limoenen.
  2. Doe de kip in een pan met een beetje olie op gemiddeld vuur samen met de limoensap, de laurierblaadjes, en de geperste teentjes knoflook.
  3. Schil en snijd de wortels, en kook ze in een andere pan met water.
  4. Snijd de uien in ringen en laat ze marineren in een kom met een beetje azijn en een verkruimeld half bouillonblokje. Roer en zet afgedekt apart voor later.
  5. Stamp in een vijzel de birds eye pepertje, de andere helft van het bouillonblokje en de witte penja peperkorrels.
  6. Doe deze kruidenmix in de pan met de kip en voeg een beetje water toe.
  7. Doe de olijven erbij.
  8. Giet de gemarineerde uien af, en voeg ze toe. Laat ze gaar worden.
  9. Als de wortels beetgaar zijn, haal ze dan uit de pan met water en voeg ze toe aan de pan met kip.
  10. Serveer met witte rijst.

Als je vaak last hebt van tranende ogen door het snijden van de uien, doe dan het keukenraam open. In een goed geventileerde ruimte heb je er veel minder last van!

Gemarineerde uien
Gemarineerde uien

Muzieksuggestie:

Probeer bij Kip Yassa uit Senegal eens muziek uit Senegal! Bijvoorbeeld: Africando met het album Viva Africando.

Geplaatst inItal Food, Senegal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *