Menu Sluiten

Kamoka IJs uit Kaapverdië

Kamoka ijs uit Kaapverdië

In dit recept “Kamoka IJs uit Kaapverdië” gebruiken we Kamoka. Kamoka is geroosterde maismeel. Door het roosteren krijgt de maismeel een heerlijke mokka-achtige smaak! In Kaapverdië worden er desserts van gemaakt, zoals een mousse met gecondenseerde melk en room. Je kan er ook een heerlijke cake van maken. Wij hebben ijs gemaakt met kamoka: heel verrassend en echt lekker.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 3 el Kamoka
  • 400 g zoete gecondenseerde melk
  • 250 ml crème fraiche
  • 2 eiwitten (eventueel uit een fles gepasteuriseerde eiwitten uit de supermarkt)
  • een ijsmachine

Instructies:

  1. Doe de creme fraiche in een kom en voeg al roerend voorzichtig de gecondenseerde melk toe.
  2. Doe de komako erbij en roer.
  3. Klop de eiwitten stijf in een andere kom.
  4. Voeg de geklopte eiwitten toe aan het Kamoka-mengsel en roer heel voorzichtig.
  5. Plaats het mengsel in de bak van je ijsmachine en roer 1 a 2 keer tijdens het ijsmaken zodat de Kamoka niet naar de bodem van de bak zakt.

Eet smakelijk!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Kamoka IJs uit Kaapverdië eens muziek uit Kaapverdië! Bijvoorbeeld: Elida Almeida met het album Djunta Kudjer.

Posted in Ital Food, Kaapverdië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *