Menu Sluiten

Jus de Bissap uit Senegal

Jus de Bissap uit Senegal

Jus de Bissap uit Senegal wordt gemaakt met gedroogde hibiscusbloemen. Deze drank is heel populair in Afrika, maar ook in andere delen van de wereld. Bissap is de naam in Senegal, in andere landen van Afrika wordt het ook wel “Karkadé”, “Sobolo”, “Zobo” of “Wonjo” genoemd. Het is behalve smakelijk ook bloeddrukverlagend, rijk aan eiwitten, Vitamine C, anti-oxidanten en mineralen. In India gebruiken vrouwen bissap tegen haaruitval en roos en om het haar te versterken. Jus de bissap kan je warm of koud drinken. Wij verkopen zowel rode als witte hibiscusbloemen. Meestal wordt de rode variant voor jus de bissap gebruikt, maar de witte variant is zeldzamer en heeft een iets zuurdere, frissere smaak dan de rode blaadjes.

Een heerlijk drankje voor op een warme zomerdag!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Instructies:

  1. Breng 1 liter water aan de kook.
  2. Voeg de suiker, de vanille, de nootmuskaat en het oranjebloesemwater toe. Zachtjes roeren.
  3. Als de suiker is opgelost de hibiscusbloemen toevoegen.
  4. Laat 15 minuten intrekken (niet koken) op laag vuur.
  5. Laat even afkoelen.
  6. Zeef de drank en giet in een kan.
  7. Voeg de munt toe en een een kwart limoen.
  8. Laat het een nacht afkoelen in de koelkast.

 

Bissap met witte hibiscusbloemen
Bissap met witte hibiscusbloemen

Muzieksuggestie:

Probeer bij Jus de Bissap uit Senegal eens muziek uit Senegal! Bijvoorbeeld: Ablaye Cissoko & Volker Goetze met het album Sira.

Posted in Senegal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *