Geroosterde Zoete Aardappel Taart is een ital gerecht dat makkelijk te maken is en super lekker !
Mit’ten shiro en kororima komen oorspronkelijk uit Ethiopia. Ik gebruik ze in dit recept want ik vind dat deze twee ingredienten echt wat toevoegen: een beetje pit en een nootachtige smaak.
Ingrediënten:
(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)
Voor 4 personen:
- 1 pak bladerdeeg
- 1 ui
- 3 zoete aardappelen
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 tl mit’ten shiro
- kororima
- 1 pak feta kaas
- 1 el kokosolie
- 2 el olijfolie
- boter
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Even de ovenschaal invetten met de boter. Plaats 6 plakjes ontdooide bladerdeeg op een ovenschaal, en bak de bladerdeeg gedurende 20 minuten.
- Schil en snijd de zoete aardappelen en laat ze 3 minuten koken. Giet ze af.
- Schil en snijd de ui.
- Neem een andere ovenschaal en doe daarin de zoete aardappelen en de ui. Sprenkel de olijfolie erover heen.
- Voeg de mit’ten shiro poeder en gemalen kororima (met een pepermolen) toe. Doe de tijm erop. Goed mengen.
- Doe de kokosolie op het aardappel en ui mengsel. Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 5 minuten.
- Haal beide ovenschalen uit de oven. Roer het zoete aardappelen mengsel goed en plaats het op de bladerdeeg.
- Verkruimel de feta kaas in blokjes er bovenop.
- Plaats je ovenschaal terug in de oven totdat de feta kaas goed gesmolten is. Eet smakelijk !
Muzieksuggestie:
Probeer bij deze Geroosterde zoete aardappel taart eens muziek uit Reunion ! Bijvoorbeeld: Kaf Malbar met het album Subliminal.
Wij hebben genoten van deze geroosterde zoete aardappeltaart. Het was heerlijk.