Geroosterde Zoete Aardappel Taart uit Reunion

Geroosterde Zoete Aardappel Taart

Geroosterde Zoete Aardappel Taart uit Reunion is een ital gerecht dat makkelijk te maken is en super lekker !

Mit’ten shiro en kororima komen niet oorspronkelijk uit Reunion, maar ik gebruik ze in dit recept want ik vind dat deze twee ingredienten echt wat toevoegen: een beetje pit en een nootachtige smaak.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 ui
  • 3 zoete aardappelen
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl mit’ten shiro
  • kororima
  • 1 pak feta kaas
  • 1 el kokosolie
  • 2 el olijfolie
  • boter

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Even de ovenschaal invetten met de boter. Plaats 6 plakjes ontdooide bladerdeeg op een ovenschaal, en bak de bladerdeeg gedurende 20 minuten.
  2. Schil en snijd de zoete aardappelen en laat ze 3 minuten koken. Giet ze af.
  3. Schil en snijd de ui.
  4. Neem een andere ovenschaal en doe daarin de zoete aardappelen en de ui. Sprenkel de olijfolie erover heen.
  5. Voeg de mit’ten shiro poeder en gemalen kororima (met een pepermolen) toe. Doe de tijm erop. Goed mengen.
  6. Doe de kokosolie op het aardappel en ui mengsel. Plaats de ovenschaal in de oven gedurende 5 minuten.
  7. Haal beide ovenschalen uit de oven. Roer het zoete aardappelen mengsel goed en plaats het op de bladerdeeg.
    Geroosterde Zoete Aardappel Taart1
  8. Verkruimel de feta kaas in blokjes er bovenop.
  9. Plaats je ovenschaal terug in de oven totdat de feta kaas goed gesmolten is. Eet smakelijk !

Muzieksuggestie:

Probeer bij deze Geroosterde zoete aardappel taart uit Reunion eens muziek uit dat land ! Bijvoorbeeld: Kaf Malbar met het album Subliminal.

One thought on “Geroosterde Zoete Aardappel Taart uit Reunion”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *