Menu Sluiten

Gerookte Kip in Spinaziesaus met Eba uit Kameroen

Bij dit gerecht “Gerookte Kip in Spinaziesaus met Eba uit Kameroen” gebruiken we Eba als bijgerecht. Eba wordt gemaakt van gemalen, gefermenteerde cassave, dat gari wordt genoemd. Cassave komt oorspronkelijk uit Centraal Amerika en is in het begin van de 16e eeuw in Afrika geïntroduceerd. Om Eba te maken wordt de gari gemengd met heet water en goed geroerd tot je een stevig deeg krijgt waar je balletjes van kan maken. Door je duim in zo’n balletje te drukken, maak je een soort lepel om je saus mee op te lepelen. Doordat gari gefermenteerd is, heeft het een sterkere smaak dan gewone cassavemeel en past daardoor heel goed bij gekruide gerechten.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 500 g gerookte kip
  • 600 g spinazie (verse of uit de diepvries)
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 4 el olijfolie
  • halve verse rode peper
  • gari
  • 1 g witte penja peper
  • 1 bouillonblokje
  • zout

Instructies:

  1. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  2. Snijd de gerookte kip in plakjes.
  3. Schil en snijd de ui en sjalotjes in kleine blokjes.
  4. Pers de knoflook.
  5. Verwarm een beetje olie in een pan.
  6. Voeg de uien, sjalotjes, tomaten, knoflook, spinazie en rode peper toe en laat even op laag vuur bakken.
  7. Voeg het verkruimelde bouillonblokje, zout en penja peper toe en de stukjes kip.
  8. Laat 10 minuten pruttelen.
  9. Laat voor de Eba in een andere kleine pan een beetje water koken.
  10. Doe in een kom een klein beetje gari, voeg een beetje kokend water toe en roer. Herhaal dit totdat je een soort deeg krijgt.
  11. Serveer de saus bij de Eba.

Eet smakelijk !

Muzieksuggestie:

Probeer bij dit gerecht eens muziek uit Kameroen! Bijvoorbeeld: Richard Bona met het album This is Richard Bona.

Geplaatst inKameroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *