Menu Sluiten

Gemberkoekjes uit Ghana

Gemberkoekjes uit Ghana

Hieronder vind je het recept voor Gemberkoekjes uit Ghana. Veel mensen in Ghana eten als ontbijt Hausa Koko met gemberkoekjes. Hausa Koko is een pap gemaakt van gierst gemengd met lokale specerijen, peper en suiker. Maar deze koekjes zijn ook heerlijk bij de koffie of thee!

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

  • 300 g tarwebloem
  • 150 g basterdsuiker
  • 2 el droge gist
  • 2 g bourbon vanillepoeder
  • 4 el gemberpoeder
  • 2 el kaneelpoeder
  • 165 g boter
  • 1 ei
  • 2 el suikerstroop

Instructies:

  1. Zeef de tarwebloem boven een diepe kom en meng daarna de gist erdoor.
  2. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe aan de bloem. Meng goed met een keukenmachine.
  3. Voeg de kaneelpoeder, gemberpoeder, vanillepoeder en basterdsuiker toe en meng goed.
  4. Doe het ei erbij en meng goed.
  5. Voeg de suikerstroop toe en meng weer goed.
  6. Doe een beetje bloem op een grote snijplank en maak een dikke rol van de koekjesdeeg. Pak de rol in met huishoudfolie en laat 1 uur in de koelkast rusten.
  7. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  8. Haal de rol uit de koelkast en snijd er schijfjes van van een halve centimeter dik.
  9. Leg ze op bakpapier in de oven en bak gedurende 20 minuten.
  10. Even laten afkoelen en eet smakelijk !

Muzieksuggestie:

Probeer bij Gemberkoekjes uit Ghana eens muziek uit Ghana! Bijvoorbeeld: Opambuo International Band of Ghana met het album Kiss Me & Smile.

Geplaatst inGhana, Ital Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *