Feijoada uit Angola

Feijoada uit Angola

Deze Feijoada uit Angola is echt anders dan de Feijoada uit Brazilië, of de Fechouada uit Benin. Er wordt bijvoorbeeld een ander type bonen gebruikt en fumbwa: een Afrikaanse bladgroente. De chouriço worst die in dit recept wordt gebruikt is de Portugese versie van de Spaanse chorizo.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 mensen:

Instructies:

  1. Laat de bonen 12 uur weken in koud water in de koelkast.
  2. Laat de fumbwa gedurende minstens 6 uren in water weken.
  3. Schil en snijd de ui en knoflook.
  4. Stamp de birds eye pepers in een vijzel.
  5. Verwarm de olie in een grote kookpan.
  6. Doe de gesneden ui en knoflook en de gestampte birds eye pepers in de pan en laat 5 minuten op laag vuur bakken.
  7. Voeg de kipdijen toe en bak tot ze wit worden.
  8. Doe de fumbwa, bonen, laurierblaadjes, wortels en wat water erbij.
  9. Voeg de tomatenblokjes, zout en peterselie toe. Breek de selim peper in 3 stukjes en voeg toe aan de feijoada.
  10. Breng aan de kook en laat vervolgens 30 minuten koken op gemiddeld vuur.
  11. Voeg de chouriço worst toe en laat nog 20 minuten koken totdat alle ingrediënten goed gaar zijn. Voeg meer water toe tijdens het koken als het nodig is.

Eet smakelijk !

Muzieksuggestie

Probeer bij Feijoada uit Angola eens muziek uit dit land ! Bijvoorbeeld: Paulo Flores met het album Xé Povo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *