Menu Sluiten

Fechouada uit Benin

Fechouada uit Benin

Dit gerecht, Fechouada uit Benin, West-Afrika is een specialiteit van de stad Ouidah en is geïnspireerd door de Braziliaanse / Portugese Feijoada. Het is een gerecht met zwarte bonen, vlees en veel kruiden.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Laat de bonen 24 uur weken in koud water in de koelkast.
  2. Kook de bonen gedurende 50 minuten.
  3. Bak het vlees even aan in hete olie en laat het vervolgens gedurende 15 minuten sudderen met de knoflook, tijm, laurier, peper en ui. Bewaar het vlees in de pan voor later.
  4. Giet de bonen af als ze gaar zijn. Hak ze in een blender om een soort bonenpuree te krijgen.
  5. Voeg vervolgens een liter water toe en roer goed. De bonenpuree moet weer vloeibaar worden.
  6. Doe het mengsel van bonenpuree en water door een zeef en vang de vloeistof op in een pan. Roer goed in de zeef.
  7. Zet de bonenbouillon op het vuur en laat 15 minuten zachtjes koken zonder deksel.
  8. Maal de witte penja peper en birds eye pepertjes in een vijzel.
  9. Voeg aan de pan met het vlees (stap 3) de tomaten toe en laat nog even 10 minuten sudderen met het deksel op de pan.
  10. Voeg de gestampte penja en birds eye peper toe (van stap 7), gember, anijspoeder, garnalenpoeder en zout. Goed roeren.
  11. Voeg de bonenbouillon toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  12. Je Fechouada is klaar. Serveer het met gari eroverheen gestrooid, of met rijst, of een beetje van allebei.

Muzieksuggestie:

Probeer bij Fechouada uit Benin eens muziek uit Benin! Bijvoorbeeld: Angelique Kidjo met het album Black Ivory Soul.

Geplaatst inBenin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *