Egusisaus uit Nigeria

Egusisaus uit Nigeria

Hieronder vind je het recept voor Egusisaus uit Nigeria. Egusi is de naam voor de zaden van meloenplanten. Ze worden gedroogd en fijngemalen en vervolgens gebruikt in de West Afrikaanse keuken. Ze zijn rijk aan plantaardige vetten en eiwitten. Egusi groeit voornamelijk in Mali, Burkina Faso, Togo, Ghana, Ivoorkust, Benin, Nigeria en Kameroen. In plaats van het blik egusicrème kan je ook 300 gram gestampte egusi gebruiken. Voeg dan bij stap 6 nog wat extra water toe. Dit gerecht is lekker met rijst of fufu. Haal eventueel voor het serveren de verse peper uit de saus.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 6 tot 8 personen:

Instructies:

  1. Kook de garnalen gaar in kokend water.
  2. Laat ze afkoelen en pel ze. Zet de garnalen apart voor later.
  3. Bak de gesneden ui aan in een pan met olie.
  4. Voeg de tomaten en gesneden knoflook toe en laat zachtjes pruttelen.
  5. Voeg de garnalen en 50 cl water toe samen met het laurierblaadje, de tijm en de gemalen garnalen. Breng weer aan de kook.
  6. Voeg het blik egusicrème en de gehele peper toe.
  7. Breng weer aan de kook en laat nog 15 minuten op gemiddeld vuur koken.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
Egusizaden (waar egusicrème van wordt gemaakt)

Muzieksuggestie:

Probeer bij Egusisaus uit Nigeria eens muziek uit Nigeria! Bijvoorbeeld: Fela Kuti met het album Shakara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *