Eend Bobotie uit Zuid-Afrika

Eend Bobotie uit Zuid-Afrika

Dit recept Eend Bobotie uit Zuid-Afrika heeft echt niks mee te maken met de Bobotie kruidenmix die je in de supermarkt vindt hier in Nederland. In dit recept gebruiken we eend, brood, eieren, de bijzondere smaak van voatsiperifery peper en baobab jam !

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 175 g eenddborstfilet
  • 3 sneetjes wit brood
  • 3 eieren
  • 350 ml melk
  • 1 ui
  • 1 el currypoeder
  • 1 el kurkuma
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 el baobab jam
  • voatsiperifery peper
  • 100 g blanke rozijntjes
  • 1 citroen
  • boter
  • 1 snufje zout

Instructies:

  1. Schil en snijd een ui en bak het in een pan met boter. Voeg de currypoeder en kurkuma toe. Snjid de eendeborstfilet fijn en doe de stukjes in de pan. Voeg een klein beetje water toe. Bak op laag vuur totdat het vlees gaar is.
  2. Week de 3 sneetjes wit brood een paar minuten in 350 ml melk. Knijp met je hand de melk uit het brood in een kom (bewaar de melk). Verkruimel het brood in een andere kom. Bewaar voor later. Voeg 3 eieren toe aan de melk en doe de zout, blanke rozijntjes en voatsiperifery peper erbij. Klop het mengsel.
  3. Plaats het vleesmengsel in een ingevette ovenschaal en voeg het brood toe samen met de baobab jam en de geperste sap van een citroen.
  4. Giet daarop het eiermengsel, voeg de laurierblaadjes toe en roer goed.
  5. Maak het mengsel goed plat, dek het af met aluminiumfolie en bak op 180 graden gedurende 10 minuten.
  6. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 20 minuten tot de bovenkant goed gaar en lichtbruin is.

Muzieksuggestie:

Probeer bij deze Eend Bobotie uit Zuid-Afrika eens muziek uit dat land ! Bijvoorbeeld: Miriam Makeba met het album A Promise.

One thought on “Eend Bobotie uit Zuid-Afrika”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *