Menu Sluiten

Djumblésaus uit Ivoorkust

Djumblésaus uit Ivoorkust

In dit recept voor Djumblésaus uit Ivoorkust gebruiken we djumblé: gedroogde okrapoeder. Een ander woord voor okra is gombo. Okra’s komen oorspronkelijk uit de Nijlregio. Tegenwoordig wordt de okra in bijna alle tropische en subtropische gebieden verbouwd. De onrijpe vruchten van de okraplant worden gegeten als groente. Je kan deze bijzondere groente met een delicate smaak op verschillende manieren bereiden. Als je het in een saus verwerkt zoals in dit recept, wordt de saus wat kleverig. Okra is een goede bron van vitamine A, B, C en E, ijzer, kalk, en vezels.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Bak de kip en een halve gesneden ui even aan in olie.
  2. Voeg een half glas water toe en laat 10 minuten sudderen.
  3. Doe de gerookte baracudafilet erbij (en eventueel de krab) en voeg 1 liter water toe.
  4. Breng aan de kook.
  5. Voeg de rest van de ui, de tomaten, de zomi en de ongesneden pepers toe.
  6. Breng op smaak met zout en laat alles gedurende 25 minuten koken.
  7. Voeg de djumblé toe.
  8. Laat nog 15 minuten koken op zacht vuur.
  9. Bereid de fufu zoals beschreven op de verpakking als je voor dit optie hebt gekozen.
  10. Serveer de djumblésaus met de fufu of met de rijst.

Eet smakelijk!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Djumblésaus uit Ivoorkust eens muziek uit Ivoorkust! Bijvoorbeeld: Ernesto Djedje met het album Zibote.

Geplaatst inIvoorkust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *