Menu Sluiten

Deguè uit Mali

Deguè uit Mali

Deguè uit Mali is een combinatie van verschillende soorten zuivelproducten en gierst (deguè). Gierst is glutenvrij. Je kan het toetje nog lekkerder maken als je het mengt met fruit of zoals we in dit recept doen, met rozijnen. Een klein scheutje oranjebloesemwater zorgt voor een heerlijk aroma. Als je niet zo van zoet houdt, kan je de hoeveelheid gecondenseerde melk verminderen.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

  • 100 g degue
  • bourbon vanillepoeder
  • 50 g crème fraîche
  • 75 g karnemelk
  • 150 g zoete gecondenseerde melk
  • 125 g ongezoete yoghurt
  • 50 g kwark
  • 50 g blanke rozijnen
  • snufje nootmuskaat
  • oranjebloesemwater

Instructies:

  1. Laat de rozijnen weken in een kom met een beetje koud water en plaats in de koelkast.
  2. Giet in een andere kom 120 ml kokend zout water op de degue en laat 5 minuten wellen.
  3. Voeg nog een beetje kokend water als de gierst na 5 minuten nog niet gaar is.
  4. Laat afkoelen.
  5. Voeg de crème fraîche toe aan de koude degue en roer goed om klontjes te voorkomen.
  6. Giet het water uit de kom met de rozijnen.
  7. Voeg aan de degue de karnemelk, gecondenseerde melk, yoghurt, kwark en de rozijnen toe en roer goed.
  8. Doe plastic folie over de kom en zet het 1 uur in de koelkast.
  9. Voeg tot slot een beetje vanillepoeder, een beetje nootmuskaat, en een beetje oranjebloesemwater toe.
  10. Goed roeren en eet smakelijk!

Noot: Gierst is een glutenvrij ingrediënt.

Muzieksuggestie:

Probeer bij Deguè uit Mali eens muziek uit Mali! Bijvoorbeeld: Fatoumata Diawara met het album Fatou.

Geplaatst inMali

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *