Menu Sluiten

Couscous met Kip en Dadels uit Marokko

Couscous met Kip en Dadels uit Marokko is een van de vele varianten van couscous uit Marokko. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe (gries). Het wordt veel gegeten in Noord-Afrika, vooral in de gebieden boven de Sahara. Hoe verder richting het Midden-Oosten hoe minder vaak couscous wordt gegeten. Couscous wordt traditioneel met de vingers gegeten, tegenwoordig gebruikt men meestal bestek omdat dat gemakkelijker is.
Dadels zijn vruchten van de dadelpalm en worden vooral geteeld in Noord-Afrika en de Arabische landen. Dadels zijn rijk aan vitamine A en B, alsook aan ijzer, magnesium en fosfor. De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

  • 500 g zachte dadels
  • 200 g hele amandelen
  • 1 hele kip in stukken
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels, geschild
  • 2 steranijs
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 el gesneden verse koriander
  • 1 tl kaneelpoeder
  • witte penja peper
  • zout, olie

Instructies:

  1. Snijd de groenten in stukken.
  2. Verwarm olie in een grote kookpan.
  3. Voeg de kip toe en zet het vuur lager.
  4. Doe de gesneden uien en knoflook bij de kip in de pan.
  5. Voeg de wortels, amandelen, dadels, steranijs, gemberpoeder, kippenbouillon en een beetje water toe.
  6. Doe er zout en penja peper bij en laat alles 15 minuten zachtjes koken.
  7. Voeg de courgette en paprika toe en laat ze beetgaar koken.
  8. Maak intussen de couscous klaar volgens de verpakking.
  9. Voeg tenslotte de verse koriander toe.
  10. Doe de couscous op een mooie schaal en schep het kipmengsel eromheen.
Couscoussaus in de pan

Muzieksuggestie:

Probeer bij Couscous met Kip en Dadels uit Marokko gerecht eens muziek uit Marokko! Bijvoorbeeld: Jil Jilala met het album La Tayass.

Geplaatst inMarokko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *