Menu Sluiten

Corned Beef met Gebakken Yam uit Benin

Corned Beef met Gebakken Yam uit Benin is een gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Ik maak het zelf graag als ik laat thuis kom. Mijn moeder at dit gerecht vaak samen met Eba. Eba wordt gemaakt van gemalen, gefermenteerde cassave, dat gari wordt genoemd. Om Eba te maken wordt de gari gemengd met heet water en goed geroerd tot je een stevig deeg krijgt waar je balletjes van kan maken. Door je duim in zo’n balletje te drukken, maak je een soort lepel om je saus mee op te lepelen. Ik vind Eba ook lekker, maar ben zelf dol op yam, vandaar dat ik de Eba in dit recept vervangen heb door gebakken yam.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Snijd de ui, bak hem 1 minuut aan in een beetje olie en voeg vervolgens de gesneden tomaten toe.
  2. Voeg zout en penja peper toe naar smaak.
  3. Doe na 5 minuten op gemiddeld vuur de corned beef bij de uien en tomaten en laat nog 10 minuten zachtjes bakken.
  4. Schil de yam, en snijd hem in schijven of staafjes.
  5. Bak de stukken yam in een koekenpan met een beetje olie. Draai ze regelmatig om en bak totdat ze van binnen zacht zijn (prik met een vork) en lichtgeel gekleurd.

Je kan de gebakken yam ook vervangen door gari (cassavemeel).

Muzieksuggestie:

Probeer bij Corned Beef met Gebakken Yam uit Benin eens muziek uit Benin! Bijvoorbeeld: Gangbé Brass Band met het album Go Slow to Lagos.

Geplaatst inBenin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *