Menu Sluiten

Cassavebeignets uit Togo

Cassavebeignets uit Togo

Cassavebeignets zijn bekend als “Agbéli Klanklo” in Togo. Cassave is een lekkere, glutenvrije groente uit de tropen. Je kunt hem koken, bakken, frituren, stomen en grillen. In dit recept maken we er zoete beignets van. Cassave is in Afrika ook bekend onder de namen yucca, tapioca en manioc. De bladeren van de cassave zijn ook eetbaar. Wij verkopen die in onze webshop onder de naam Saka Saka.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Instructies:

  1. Schil de cassave, snijd hem in de lengte in twee stukken, en haal de vezeldraad in het midden eruit.
  2. Rasp de cassave boven een grote kom.
  3. Meng met 250 g suiker en het ei om een beslag te krijgen.
  4. Voeg de vanillepoeder, en de geraspte kokosnoot toe. Goed roeren.
  5. Neem een balletje beslag met een eetlepel of ijsschep en plaats voorzichtig in een pan met goed warme frituurolie. Voeg nog een of twee balletjes toe.
  6. Zorg dat de beignets aan alle kanten goudbruin worden gebakken.
  7. Haal ze uit de olie en plaats ze op keukenpapier om uit te lekken.
  8. Herhaal tot het beslag op is.
  9. Laat 5 minuten afkoelen en eet smakelijk !
Geraspte cassave

Muzieksuggestie:

Probeer bij Cassavebeignets uit Togo eens muziek uit dit land ! Bijvoorbeeld: King Mensah met het album Da.

Geplaatst inItal Food, Togo

2 Comments

  1. Kokou Attissogbe

    Hey Lekker Afrika, what an awesome site !
    Thanks for posting this recipe of Agbeli Klanko, which awakes memories of Togo.
    Very good idea to add some vanilla to the original recipe, it tastes delicious !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *