Carobe en Zoete Aardappel Cake uit Marokko

Carobe en Zoete Aardappel Cake uit Marokko

In dit recept Carobe en Zoete Aardappel Cake uit Marokko gebruiken we de bijzondere, karamelachtige smaak van carobe. Carobe wordt gewonnen van de Johannesbroodboom, ook wel bekend als de Carobeboom. De Johannesbroodboom komt voor in het Middellandse zeegebied, zoals Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De carobe is afkomstig uit de peulvruchten van de boom. Carobe heeft een zoete, karamelachtige smaak, die lijkt op cacao, maar toch anders is. Juist de combinatie van cacao en carobe die we in dit recept gebruiken is verrukkelijk. Carobe is rijk aan vezels en mineralen, voornamelijk ijzer en calcium. Het wordt ook wel garobe genoemd.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze in kokend water tot ze gaar zijn.
  2. Warm de oven voor op 180C.
  3. Giet ze af, dep ze droog met wat keukenpapier en plaats ze samen met de eieren in een blender.
  4. Mix totdat je een zacht en homogeen mengsel krijgt.
  5. Plaats het mengsel in een kom en voeg de carobepoeder, de vanillepoeder, de suiker, en de gist toe.
  6. Meng totdat er kleine bubbeltjes ontstaan.
  7. Laat de chocolade met de kokosolie au bain marie smelten.
  8. Voeg de gesmolten chocola toe aan het aardappelmengsel en roer zachtjes.
  9. Doe alles in een cakevorm en bak gedurende 45 minuten op 180C totdat de cake gaar is.
Carobe en Zoete Aardappel Cake Detail
Aangesneden carobe en zoete aardappel cake

Muzieksuggestie:

Probeer bij deze Carobe en Zoete Aardappel Cake eens muziek uit Marokko ! Bijvoorbeeld: Mahmoud Bassou met het album Alarme..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *