Dit recept “Pudding van bakbananen” is onze eigen creatie. Door 3 exotische ingrediënten te gebruiken (carobe, bakbananen en vanillepoeder), krijgt dit recept een overheerlijke, frisse smaak.
Ingrediënten:
(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)
Voor 4 personen:
- 1 tl carobe poeder
- 60 gram baobab poeder
- 1 tl vanillepoeder
- 2 rijpe bakbananen
- 3 eieren
- 400 ml kokosmelk
- 100 gram suiker
- 200 gram oud brood
- boter om in te vetten
Instructies:
- Verwarm de kokosmelk in een pan.
- Snijd het brood in stukjes en laat het intrekken in de opgewarmde kokosmelk gedurende 5 minuten.
- Pel de bakbananen en snijd ze in stukjes.
- Doe het brood-kokosmelk mengsel in een blender met de bakbananen. Klop totdat het een glad mengsel is.
- Voeg de suiker, de vanillepoeder, de baobab poeder, en de 3 eieren toe. Klop weer goed.
- Vet 4 ovenschaaltjes in met boter.
- Giet het mengsel in de 4 ovenschaaltjes.
- Plaats ze in een voorverwarmde oven (180C) en laat circa 45 minuten bakken.
- Laat de flans afkoelen en serveer lauw of koud.
Eet smakelijk!
Muzieksuggestie:
Probeer bij Pudding met Bakbananen eens muziek uit Togo! Bijvoorbeeld: Vaudou Game met het album Kidayu.