Menu Sluiten

Baghrirs uit Marokko

Baghrirs uit Marokko

Baghrirs uit Marokko worden ook wel “duizendgaatjespannenkoeken” genoemd. Ze worden gemaakt met onder andere griesmeel, water en gist. Als het beslag de juiste consistentie heeft, zullen tijdens het bakken flink wat luchtbellen in de pannenkoek openbarsten. Dat verklaart de naam “duizendgaatjespannenkoek”. Ze worden maar aan een kant gebakken. Serveer de baghrirs naar smaak: warm, lauw of koud, met bijvoorbeeld boter en honing of jam.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

  • 200 g tarwebloem
  • 200 g griesmeel
  • halve tl zout
  • 1 el verse gist
  • 1 tl droge gist
  • 75 cl lauw water

Instructies:

  1. Meng de bloem, de griesmeel en het zout in een grote kom.
  2. Voeg het water toe en meng totdat het een dik beslag is.
  3. Meng de verse gist en de droge gist in een glas met een beetje water en roer totdat het water troebel wordt.
  4. Voeg het gistmengsel toe aan de kom met beslag.
  5. Zet het beslag in de koelkast en laat het ongeveer 1 à 1,5 uur rusten.
  6. Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan.
  7. Giet een pollepel van het beslag in de pan op redelijk hoog vuur. Terwijl de baghrir bakt, verschijnen er veel gaatjes in de pannenkoek.
  8. De baghrir is klaar als de bovenkant droog is.
  9. Herhaal dit totdat je een bord vol baghrirs hebt.
Baghrir in de pan

Muzieksuggestie:

Probeer bij Baghrirs uit Marokko eens muziek uit Marokko! Bijvoorbeeld: Hassan Hakmoun met het album The Fire Within.

Geplaatst inMarokko

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *