Menu Sluiten

Attiéké Salade uit Ivoorkust

Attieke Salade uit Ivoorkust

De Attiéké Salade uit Ivoorkust is een salade met tonijn, avocado, kruiden en het belangrijkste ingrediënt: attiéké. Attiéké is een glutenvrije couscous van cassave. Het wordt gemaakt door de wortels van de cassaveplant te fermenteren. Attiéké wordt veel gegeten in Ivoorkust en Benin waar het wordt geserveerd bij gegrilde vis of vlees en een saus van tomaat, ui en verse chilipeper. Verse attiéké warm je op door het te stomen. Wij verkopen gedroogde attiéké die ook in de magnetron te bereiden is. De witte penja peper in dit recept heeft een unieke smaak met een aroma van menthol en kamfer en maakt van deze salade een heel bijzonder gerecht waarmee je je gasten zult verrassen. Voeg de witte penja peper als laatste toe aan je salade om te kunnen genieten van zijn heerlijke smaak. Deze peper is het eerste product uit Afrika die het AOC-keurmerk heeft gekregen.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Bereid de attiéké volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe de warme attiéké over in een grote saladeschaal.
  3. Snijd de tomaten in kleine stukken en doe ze bij de attieke.
  4. Doe een beetje zout en de citroensap in de schaal.
  5. Doe de tonijn erbij met een beetje olijfolie uit de blik.
  6. Snijd de avocado in kleine blokjes en voeg ze toe.
  7. Snijd met een (kruiden)schaar boven de schaal de dille, munt en bieslook.
  8. Voeg een goede hoeveelheid witte penja peper toe en roer alles door elkaar.

Mijn vrouw is dol op dit gerecht en zou het elke dag wel willen eten!

Muzieksuggestie:

Probeer bij Attiéké Salade uit Ivoorkust eens muziek uit Ivoorkust! Bijvoorbeeld: Tiken Jah Fakoly met het album Racines.

Geplaatst inIvoorkust

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *