Menu Sluiten

Alloco uit Ivoorkust

Alloco uit Ivoorkust is een bijgerechtje dat bestaat uit gefrituurde bakbananen en een saus met ui, tomaat en peper. Bakbananen zijn groter dan de “normale” bananen uit de supermarkt en kunnen niet rauw gegeten worden. Ze hebben een harde schil. Bakbananen waarvan de schil zwart is zijn rijp en daarom zoeter dan de gele bananen. Van onrijpe bakbananen worden ook bananenchips gemaakt. Het is ook heel lekker om ze te koken. Dat doen we bijvoorbeeld in de recepten Fumbwa Rund met Sauce Graine en Moambe uit Congo.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Snijd de tomaten en ui in blokjes.
  2. Giet een beetje olie in een hete pan en voeg de ui, tomaten, zout en gemalen penja peper toe.
  3. Laat zachtjes bakken totdat het een soort tomatensaus wordt. Voeg eventueel een beetje pittige saus toe naar smaak.
  4. Snijd de bakbananen in plakjes en frituur ze in olie totdat ze lichtbruin zijn.
  5. Haal met een schuimspaan voorzichtig de plakjes bakbanaan uit de olie en leg ze op een bord op een paar velletjes keukenpapier.
  6. Plaats ook een stuk keukenpapier op de bakbananen om ze te drogen.
  7. Serveer de saus bij de bakbananen.

Eet smakelijk !

Muzieksuggestie:

Probeer bij dit gerecht eens muziek uit Ivoorkust! Bijvoorbeeld: Victor Deme met het album Deli.

Geplaatst inIvoorkust

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *