Menu Sluiten

Akpessi uit Ivoorkust

Akpessi uit Ivoorkust

Akpessi uit Ivoorkust is een gerecht met vis, Afrikaanse aubergines en zomi. Afrikaanse aubergines zijn familie van de bekende paarse aubergines, maar zijn kleiner, wit en eivormig. Ze hebben een bittere smaak en worden meestal in een saus gebruikt, omdat ze goed smaak kunnen opnemen. Zomi is palmolie met kruiden en wordt in veel Afrikaanse gerechten gebruikt als basis voor de saus. Het is rood vanwege het hoge gehalte aan bèta-caroteen.

Ingrediënten:

(De vetgedrukte ingrediënten zijn verkrijgbaar in de webshop.)

Voor 4 personen:

Instructies:

  1. Laat de aubergines uitlekken en verwijder de topjes.
  2. Was en snijd de tomaat. Snijd ook de ui.
  3. Laat in een beetje olie de uien sudderen met de gesneden tomaat, de birds eye chilipepertjes, de gemalen bonga vis en het krabbenvlees.
  4. Voeg de gedroogde meervalfilets toe en 200 ml water en laat alles 25 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg de aubergines toe.
  6. Snijd de gedroogde makreel open, verwijder de huid en haal alle graatjes eruit.
  7. Snijd de makreel in stukjes en voeg deze toe aan de pan met de saus.
  8. Voeg de zomi toe en houd de pan op laag vuur.
  9. Schil en snijd de bananen in plakjes en frituur deze totdat ze goudbruin worden. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en plaats ze op een bord met keukenpapier om ze te drogen.
  10. Serveer de saus naast de alloco (gebakken banenen).

Eet smakelijk!

Akpessi met Alokko
Akpessi met Alloco

Muzieksuggestie:

Probeer bij Akpessi uit Ivoorkust eens muziek uit Ivoorkust! Bijvoorbeeld: Daouda met het album Best of Daouda.

Geplaatst inIvoorkust

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ter beveiliging: *