Menu Sluiten

Afrikaanse Recepten

Cassavebeignets uit Togo

Cassavebeignets uit Togo

Cassavebeignets zijn bekend als “Agbéli Klanklo” in Togo. Cassave is een lekkere, glutenvrije groente uit de tropen. Je kunt hem koken, bakken, frituren, stomen en grillen. In…

Mamiwata Salade uit Benin

Deze bijzondere salade: Mamiwata Salade uit Benin wordt gemaakt met onder andere bakkeljauw: gezouten en gedroogde kabeljauw. Bakkeljauw is in de meeste supermarkten met een “exotische”…

Fechouada uit Benin

Fechouada uit Benin

Dit gerecht, Fechouada uit Benin, West-Afrika is een specialiteit van de stad Ouidah en is geïnspireerd door de Braziliaanse / Portugese Feijoada. Het is een…

Baghrirs uit Marokko

Baghrirs uit Marokko

Baghrirs uit Marokko worden ook wel “duizendgaatjespannenkoeken” genoemd. Ze worden gemaakt met onder andere griesmeel, water en gist. Als het beslag de juiste consistentie heeft, zullen…

Deguè uit Mali

Deguè uit Mali

Deguè uit Mali is een combinatie van verschillende soorten zuivelproducten en gierst (deguè). Gierst is glutenvrij. Je kan het toetje nog lekkerder maken als je…