Doro Wat uit Ethiopië is een feestgerecht. Het wordt traditioneel gegeten met Injera, een soort grote pannenkoek gemaakt van gefermenteerde Teff bloem. Om het wat…
Cassavebeignets zijn bekend als “Agbéli Klanklo” in Togo. Cassave is een lekkere, glutenvrije groente uit de tropen. Je kunt hem koken, bakken, frituren, stomen en grillen. In…
Hieronder vind je het recept voor Gemberkoekjes uit Ghana. Veel mensen in Ghana eten als ontbijt Hausa Koko met gemberkoekjes. Hausa Koko is een pap gemaakt van gierst…
Hieronder vind je het recept voor Palavasaus uit Ghana. Palaver is een Portuguees woord dat “gewauwel” betekent. In West Afrika hoor je het steeds meer als…
Rhum arrangé uit Mauritius, is rum (het liefst van suikerriet gemaakt) die “verbeterd” wordt met allerlei kruiden en gedroogd fruit. Na een aantal maanden intrekken,…
De zoete aardappel is een traditioneel product, die vaak wordt gebruikt in de Afrikaanse keuken, maar altijd als groente. In dit recept doe ik het anders…
Deze bijzondere salade: Mamiwata Salade uit Benin wordt gemaakt met onder andere bakkeljauw: gezouten en gedroogde kabeljauw. Bakkeljauw is in de meeste supermarkten met een “exotische”…
Dit gerecht, Fechouada uit Benin, West-Afrika is een specialiteit van de stad Ouidah en is geïnspireerd door de Braziliaanse / Portugese Feijoada. Het is een…
In dit gerecht: Chayote Ragout uit Madagascar worden chayotes gebruikt. Deze tropische vrucht wordt onrijp geplukt en gegeten en is groen en peervormig. Het vruchtvlees heeft een…
Hieronder vind je het recept voor Vanille-Eend met Zilvervliesrijst uit Reunion. Op Reunion is de beste kwaliteit bourbon vanille ter wereld beschikbaar. Geen wonder dat…
Hieronder vind je het recept voor Egusisaus uit Nigeria. Egusi is de naam voor de zaden van meloenplanten. Ze worden gedroogd en fijngemalen en vervolgens…
In dit recept voor Lam Tajine met Kweeperen uit Marokko gebruiken we kweeperen. De kweepeer is een harde groen gele tot gele vrucht. Het vruchtvlees is…
Couscous met Kip en Dadels uit Marokko is een van de vele varianten van couscous uit Marokko. Couscous wordt gemaakt van grof gemalen durumtarwe (gries). Het wordt veel gegeten…
Baghrirs uit Marokko worden ook wel “duizendgaatjespannenkoeken” genoemd. Ze worden gemaakt met onder andere griesmeel, water en gist. Als het beslag de juiste consistentie heeft, zullen…
Deguè uit Mali is een combinatie van verschillende soorten zuivelproducten en gierst (deguè). Gierst is glutenvrij. Je kan het toetje nog lekkerder maken als je…
Deze Pepesoep uit Kameroen wordt gemaakt met pepper soup mix. Dat is een kruidenmix met onder andere wilde munt, venkelzaad, tamarinde peulen, koriander, gember en…
Taart eten is in Afrika niet heel gebruikelijk, maar ik dacht laten we een lekker nagerecht bereiden met authentieke vruchten uit Afrika: Mango Tarte Tatin uit…
Bij dit gerecht “Gerookte Kip in Spinaziesaus met Eba uit Kameroen” gebruiken we Eba als bijgerecht. Eba wordt gemaakt van gemalen, gefermenteerde cassave, dat gari…